Karttajulkaisu

Karttajulkaisun avulla voit määritellä karttaikkunan, jonka voit julkaista omilla verkkosivuillasi. Määrittely tapahtuu opastetun työkalun avulla, jossa voit valita karttaikkunassasi näytettävät karttatasot ja niiden järjestyksen, ikkunan koon ja käytettävissä olevat karttatyökalut.

Karttajulkaisun yhteydessä on ohjeet toiminnon käyttämiseen. Jos tarvitset tietoa, miten julkaistua karttaikkunaa voi ohjata parametreilla, ohjeita löytyy täältä.

Voidaksesi käyttää karttajulkaisutyökalua, rekisteröidy ja kirjaudu ensin Paikkatietoikkunan käyttäjäksi.

>> Siirry kartan määrittelytyökaluun

Esimerkki julkaistusta kartasta

Alla on esimerkki, miltä julkaistu kartta voi esimerkiksi näyttää.

Määrittelytoiminnon ensimmäisessä vaiheessa Taustakartat-valinnan alta on valittu Taustakartta ja Maanmittauslaitoksen Ortoilmakuvat. Näistä oletuksena eli karttapinossa päällimmäisenä on Taustakartta. Käyttäjä voi vaihtaa näkyvää karttaa karttaikkunan oikean yläkulman valinnasta.

Toisessa vaiheessa kartalle on lisätty Valtiokonttorin palvelupisteet ja valittu karttatasosta käyttöön toiminto, jonka avulla palvelupisteistä voi kysellä lisätietoja niitä klikkaamalla. Kolmannessa vaiheessa on annettu pakolliset tiedot sekä valittu kartalle mukaan indeksikartta ja mittakaavajana. Neljännessä vaiheessa kartta on tallennettu ja saatu iframe-koodi on julkaistu tälle sivulle.