Karttaikkunan käyttöohjeet

Paikkatietoikkuna on palvelu, jossa voi tarkastella usean eri organisaation tuottamia paikkatietoaineistoja ja -palveluja.

Karttaikkunassa voit luoda omia karttanäkymiäsi. Karttanäkymässä voi olla näkyvissä yhden tai useamman organisaation tuottamia karttatasoja. Karttataso on yhteen aiheeseen liittyvä kartta. Karttatasoon voi liittyä myös taulukkomuotoista tietoa kohteista.

Karttaikkunassa voit muun muassa:

  • tallentaa karttanäkymän ja lähettää linkin siihen kaverille
  • julkaista tekemäsi kartan verkkosivuillasi
  • luoda teemakarttoja tilastollisten indikaattorien perusteella
  • tehdä kohdetiedoille paikkatietoanalyyseja.

Osa toiminnoista on sallittuja vain kirjautuneille käyttäjille. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy täällä. Kirjautuneet käyttäjät voivat tarkastella omia tietojaan Omat tiedot -valikon kautta. Ennen rekisteröitymistä sinun on hyväksyttävä käyttöehdot.

Käyttöohje on jaettu omille välilehdilleen. Alla on kuvattu, mitä toimintoja eri välilehdillä on kuvattu.

Työkalut

Haluaisitko muuttaa karttanäkymää? Karttatyökalujen avulla voit muun muassa muuttaa kartan mittakaavaa, siirtyä karttanäkymästä toiseen ja luoda linkin karttanäkymään. Lue ohjeesta, miten työkaluja käytetään ja mitä muuta niillä voi tehdä.

Haku

Haluaisitko keskittää kartan tiettyyn kohteeseen tai löytää karttatason tiettyyn käyttötarkoitukseen? Haun kautta pääset hakemaan sekä paikkoja että aineistoja. Lue ohjeesta, miten haku toimii.

Karttatasot

Miten voin lisätä karttatasoja karttanäkymään? Lue ohjeesta, miten lisääminen onnistuu, miten voit muuttaa karttatasojen asetuksia ja miten saat näkyviin karttatasoon liittyvät kohdetiedot. Kirjautuneena käyttäjänä voit myös luoda oman karttatason ja lisätä siihen omia kohteita.

Karttajulkaisu

Haluaisitko julkaista kartan omilla verkkosivuillasi? Tämä onnistuu ilman koodausta Karttajulkaisu-toiminnolla. Sinun on vain määriteltävä muutama ominaisuus kartalle ja lisättävä muutama rivi html-koodia verkkosivuillesi. Lue ohjeesta, miten kartan julkaisu tehdään.

Teemakartat

Haluaisitko luoda teemakarttoja tilastotietoja sisältävistä aineistoista? Teemakartat-toiminnolla se onnistuu. Käytössäsi on valmiita indikaattoreja ja voit myös luoda omasi. Lue ohjeesta, miten teemakarttoja tehdään.

Analyysit

Haluaisitko tehdä yksinkertaisia analyyseja kohdetietoja sisältäville karttatasoille? Analyysi-toiminnolla se onnistuu. Voit muun muassa piirtää kohteen ympärille vyöhykkeitä, laskea tunnuslukuja sekä yhdistää ja leikata kohteita. Lue ohjeesta, miten analyyseja tehdään.