Paikkatietoikkuna - paikkatietoa ja asiaa paikkatiedosta

Paikkatietoikkuna on julkinen, kaikille avoin ja maksuton verkkosivusto, jonne on koottu paikkatietoa ja asiaa paikkatiedosta.

Karttaikkuna on karttapalvelu, jossa on käytettävissä yli 1000 karttatasoa yli 50 organisaatiolta. Palvelun kautta on mahdollista muun muassa yhdistellä karttatasoista oma kartta, julkaista kartta omalla verkkosivulla, luoda tilastoteemakarttoja ja tehdä yksinkertaisia paikkatietoanalyyseja.

Ajankohtaista-osiossa kerrotaan paikkatietoalan uutisia, julkaistaan Paikkatietoikkunan käyttäjätiedotteet ja tiedotetaan paikkatietoalan tapahtumista.

Inspire-direktiivi-osiossa selvitetään, mitä vaatimuksia Inspire-direktiivi ja siihen liittyvä kansallinen paikkatietolainsäädäntö asettavat paikkatiedon tuottajille ja keitä vaatimukset koskevat.

Inspire-tuki-osioon on koottu ohjeita paikkatiedon tuottajille. Aiheita ovat tietotuotteet, metatiedot ja verkkopalvelut. Täällä tiedotamme myös tulevista koulutuksista.

Kansallinen yhteistyö -osioon on koottu Paikkatietoverkoston ja Paikkatietoasiain neuvottelukunnan materiaalit. Lisäksi pääset tutustumaan kansallisena yhteistyönä toteutettuihin paikkatietolan julkaisuja.

Positio-lehti-osiossa julkaistaan paikkatietoalan ammattilehti Position artikkelit. Osion kautta voit myös tilata Positio-lehden.

Tietoa Paikkatietoikkunasta -osiossa kerrotaan Paikkatietoikkunasta. Sieltä löydät myös palvelun käyttöehdot ja karttaikkunan käyttöohjeet.

Oskari-osiossa kerrotaan avoimen lähdekoodin Oskari-ohjelmistosta ja sitä yhteistyössä kehittävästä Oskari-verkostosta. Karttaikkuna on kehitetty Oskari-ohjelmistolla.