Positio-lehti

Paikkatiedon ammattilehti Positio sisältää hyödyllistä luettavaa kaikille paikkatietotekniikan parissa toimiville ja paikkatiedon mahdollisuuksista kiinnostuneille. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Positio 3/2016

Lehti pdf-muodossa.

Paikkatiedoilta on totuttu vaatimaan ajantasaisuutta: mitä tuoreempaan sen parempaa. Mutta joskus vanhakin voi olla valttia. Vanhoilla kartoilla on paikkansa myös nykypäivänä, ja ne sisältävät arvokasta tietoa muillekin kuin historiasta kiinnostuneille.

Kaukokartoituksen kehittyminen on kasvattanut maastoaineistot niin laajoiksi ja monipuolisiksi, että niiden voisi kuvitella korvaavan topografisen kartan maastotiedon välittäjänä. Maastokartografian rakenteen ja käytön tarkempi tarkastelu kertoo kuitenkin muuta.

Vanhat kartat ovat arvokkaita tietolähteitä muillekin kuin historiantutkijoille. Kaupunkisuunnittelussa 1800-luvun kartat ovat arkipäivää.   

Metsien kätköistä löytyi tuhansia tuntemattomia jälkiä asutuksesta, työn teosta ja sotimisesta.

Länsimetro liikuttaa ihmisiä ja muuttaa julkisen liikenteen verkkoa mutta vauhdittaa myös uusien asuin- ja työpaikka-alueiden rakentamista.

Yepzonin toimitusjohtaja Otto Linna uskoo henkilöiden ja omaisuuden seurannan yleistyvän.

Hyvästäkään aineistosta ei synny laadukasta karttaa, mikäli visualisointi ei ole kunnossa.

Suomella on erinomaiset mahdollisuudet vesiluonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen, mikäli onnistumme säilyttämään vesistöjemme hyvän tilan.

Viisikymmentä vuotta sitten Suomesta tunnettiin reilut 1 000 muinaisjäännöstä. Nyt niitä on 30 000, ja lisää löytyy lähes päivittäin. 

Osallistumalla standardisointiin pysyt ajan tasalla siitä, mitä kansainvälisessä standardisoinnissa tapahtuu. Saat ennakkotietoa tulevista standardeista ja voit vaikuttaa niiden sisältöön.

Positio 4/2016 ilmestyy 7.12.

Aikaisemmin julkaistuja lehtiä voit selata arkistossa.

Seuraa meitä Facebookissa

Jaamme Facebookissa alan kiinnostavimmat kuulumiset tuoreeltaan.

Olemme myös Twitterissä: @positiolehti

Tilaa lehti

Kestotilaus 24 €, vuositilaus 29 €. Opiskelijat saava lehden puoleen hintaan.

Tilaa lehti

Arkisto

Lue Position aikaisempia numeroita sähköisessä muodossa verkossa.

Lehdet ja Artikkelit

Ilmoittaminen